• zolotoe-pero.com
 • Főoldal Hírek, újdonságok Új pajzs az ESAB-tól!

  Új pajzs az ESAB-tól!

  Sajnos ez a termék KIFUTOTT, már nem kapható!

  Aktuális akcióinkat webshopunkban találja:

  www.szikraszerszam.hu

   

  Nem akarok nagy szavakkal dobálózni, ezért csak annyit mondok meglepett az új ESAB fejpajzs a Warrior-tech!

  Előzetes ára alapján alsó kategóriába lőtték be, ehhez képest van pár tulajdonsága, ami az egy évvel korábban behozott Aristo-Tech pajzsot is veri.

  Először is rájöttek, hogy ha új pajzsot dobnak be a piacra akkor érdemes a korábban gondot okozó pontokat megerősíteni. A fejkosár fogópontja kritikus része minden pajzsnak. A szorító csavar ugyan még műanyag menetes, viszont az anya belül már réz betétes, ha elfáradna ezt könnyű lesz javítani. Sőt a kazetta tartó csavarok is réz betétekbe csavarodnak, igaz itt már fém csavarokkal.  A fejkorona billenő tarkórögzítővel szerelt, ami könnyíti a le és felvétel és stabilabban tart, na meg ami lényeges kényelmes is. Az állító csavar könnyen jár,  stabil és végre a homlokszivacs vége elér a forgóponton túlra.  Az állíthatóság szokásos: pajzstest előre-hátra, fejpántméret, fékezés, még a magasság állítás is egész jól lett belőve, legalább is a tesztelésnél nekünk megfelelt.

  Az egész szerkezet egy kicsit könnyebb ,alig fél kiló. A héj nem túl széles, ha nagyon bujkálni kellene.

  A kazetta. Na igen, itt az igazi különbség: 4 érzékelő, 2-2 alul és felül lehetőleg a sarkokhoz közel. Ugye mennyire probléma hogy az általában a nézőtér fölé helyezett érzékelő szenzorok kerülnek ki először az ívfény útjából, főleg avi hegesztés mellett? Ezért is kapott a Warrior-tech 4 db kis pöttyöt, ráadásul tölcsérbe süllyesztve  hogy a környezetben dolgozók kevésbé zavarhassák be a mi pajzsunkat.

   

  A belülről állítható érzékenység tekerentyű egészen jól eltalált. Max-ra állítva egy gyenge villanykörte fénye is elég hogy

  stabilan sötét maradjon, pedig a rezzenéstelen állandó fényekkel gyűlik meg a baja a legtöbb szerkezetnek. A másik gomb a kivilágosodás késleltetése. Igen hosszú időket nem lehet beállítani, de mivel igen jól érzékeli a fényeket így erre nem is nagyon van szükség. Ami egy újdonság itt, hogy végre van egy visszajelző a kimerülő elemekre! Igen a fénykazetták elemeket tartalmaznak. Lehet bizonygatni hogy ebben vagy abban nincs, de mivel már több típust is sikeresen javítottunk, így állíthatom nem találkozott a szervizünk még elem nélkülivel. Miért jó ez a visszajelző? Mert minden pajzsban két sötétedő üveg van, hozzá két elektronika. Először általában az egyik mondja be az unalmast, ekkor jön a "nem elég sötét" vagy a "későn sötétedik" probléma. Az ilyen bizonytalan helyzetek elkerülésére kapott kis visszajelzőt a kazetta.

   

  A látótér mérete tekintélyes. Létezik nagyobb is, de azért ez már egész komoly fejlődés. Az ESAB állítása szerint ADC típusú kazetta, tehát az egész látómezőben egyenletesen sötétedik. Mivel csak munka közben teszteltük így ezt ellenőrizni nem tudtuk, kifogásunk minden esetre nem volt vele.


  A belső védő plexi kicsivel könnyebben ki és betehető, mint a korábbiak, igaz mivel csak éppen a sarkokon fogja a védő plexit így csak a pontos belevaló méret áll meg benne. Az első üveg a kazetta kiszerelésével cserélhető, ami kissé macera de legalább nincs első keret ami tönkre menjen. A kiszerelés most könnyebb lett, mert korábban csak zsebtolvajok és bűvészek ujjai tudják tekerni a kis csavarokat. A rögzítőket teljesen ki kell szedni, nem elég lazítani, így sajnos elveszés gyanúsak, de ez csak rajtunk múlik. Az első védőműanyag nincs bepattintva, így azzal legalább nem kell küzdeni, gyorsan megy a csere.  A felfogó kereten van hely dioptriás előtétnek is, persze ez is kapható hozzá.

   

  A pajzs a szokásos 9-13-ig állítható fokozat nélkül a jó fogású külső gombbal. Helyzete a szokásos, könnyen megtalálható.

  Külső festése fényesre lakkozott fekete metál, sárga csíkkal, vagy ESAB sárga, fekete csíkkal. Korábban láttunk belőle selyemfényű verziót is, de egyenlőre most ez kapható, pedig jól nézett ki!

  A pajzs kapható friss levegős feltéttel is, aminek szerkezete a szokásos lesz, gégecső hátul vezet le a derékra szerelhető szűrőegységhez, merev lapos cső a fejtetőn. Az Aristo szűrő egység passzol hozzá, de lesz egy kisebb tudású, ugyan akkor hasonló teljesítményű ECO változat is, 8 órán át üzemelő Fém-hibrid akkuval. Lehet hozzá P3-as mikro és aktívszenest meg előszűrőt passzítani

  Ára jelenleg még akciós, de várhatóan nem nagyon fog elszabadulni, így kevés pénzért bárkinek lehet csúcskategóriával vetekedő pajzsa!

   

  Aktuális akcióinkat webshopunkban találja:

  www.szikraszerszam.hu • стена плача онлайн
 • стена плача записка онлайн
 • Akciós termékek

  Több funkciós gépek akciója

  Részletek


  Plazmavágó gépek akciója

  Részletek


  MMA gépek akciója

  Részletek


  MIG/MAG gépek akciója

  Részletek


  AVI gépek akciója

  Részletek


  Iweld plazmavágó gépek

  Részletek


  Stürmer fémipari gépek akciója!

  Részletek


  Új frisslevegős pajzs az Optimumnál

  Extra nagy látómező, extra nagy védelem Az extra nagy kedvezmény pedig 2019. dec. 20-ig érvényes!

  Részletek


  Iweld Panther automata hegesztőpajzs akcióban

  Részletek


  Frisslevegős pajzsok akcióban

  Részletek


  Varstroj Varmig akció!

  A Varmig Supermig és Profimig két-két gépe most akciónkban!

  Részletek


  Csőcsiszoló akció

  Holzmann RSG 760 csőcsiszoló

  Részletek


  Ne szívja mellre!

  SmartMaster elszívó az okos mestereknek, akik tudják hogy nem kell mindent mellre szívni!

  Részletek


  AluForr termékek kedvező áron

  Alumínium forrasztás anyagai kedvező áron.

  Részletek


  Telwin Maxima akció!

  Részletek


  Weldas Arc Knight akció

  Részletek


  Superweld letapadásgátlók

  Szilikonmentes letapadást gátló spray és folyadék

  Részletek


  Bimetál fűrészszalagok akcióban

  Legnépszerűbb, univerzális szalagunk most tavaszi akcióban!

  Részletek


  Mágnestalpas fúrógépek akcióban!

  Részletek


  Lejárt akciók

  Részletek