• zolotoe-pero.com
 • Főoldal Hírek, újdonságok Aluminium forrasztás magasabb szinteken

  Aluminium forrasztás magasabb szinteken

  Speciális forraszaink elsősorban alumínium és ötvözeteinek javítására alkalmasak. Az alacsony olvadáspontú forraszok nem igényelnek különleges szerszámokat, sem ismereteket. A legtöbb esetben a bonyolult előkészítés is elkerülhető, mégis szilárd és biztos kötést hozhatunk létre.

  Nehezebb esetekhez alkalmazhatjuk a FluxCool zselét, ami kifejezetten az alumínium forrasztáshoz használható segítség, amivel megkönnyíthetjük munkánkat. A könnyen kezelhető biztonságos fecskendőben optimálisan a kívánt helyre juttatható a szükséges mennyiség.

  Az INOfluX folyasztószer segytségével olyan anyagok is forraszthatóvá vállnak amik nehezen vagy egyáltalán nem voltak forraszthatóak. Nagy segítséget jelent acél és rozsdamentes, saválló drótkötelek sodronyok végeinek lezárására, a szétbomlás megelőzésére vagy a terminálba fogás megkönnyítésére. Alacsony hőmérskleten forrasztható lesz szárazelemek vagy akkumulátorok, akkucsomagok nikkelezett csatlakozófelületei vagy más forrasztásra alkalmatlan érintkezők, csatlakozók. Vékony inox sziták, huzalok forrasztása is lehetővé válik amelyeket korábban még mechanikai előkészítéssel sem lehetett alkamassá tenni.

  Speciális anyagokkal olyan vegyes kötések mint a réz és saválló, öntvény - acéllal, alumínium - acéllal, réz - alumíniummal is létrehozható nehézség nélkül. A kötés szilárd és teljesen lég és folyadéktömör lehet, megfelelő anyagválasztással élelmiszerbiztinságilag is megfelelő csatlakozás hozható létre.

  Al-300

  Az AL-300 típusú alumínium forrasztóanyag egy általánosan jól használható anyag. Tulajdonságai hasonlatosak a forrasztóónéhoz, de annál keményebb, szilárdabb (FÉM-FÉM - Kohéziós) kötést hoz létre a megforrasztott alumínium felületek között.
  A legtöbb forrasztási feladat ellátására alkalmas. A legtöbb alumínium ötvözeten folyasztószer és tisztítás nélküli munkét tesz lehetővé.
  Kiválóan használható alacsony munkahőmérséklete miatt, így nagyobb munkadarabok javításánál könnyebben elérhetjük a kívánt hőmérsékletet. A forraszanyag nem öregszik, nem okoz feszültségkorróziót, egészséügyileg semleges, nehézfémet nem tartalmaz. Vékony falú hőcserélők, hűtőradiátorok foltozására kis nyílásméretekig, repedésekre.

  Felhasználási példák:
  Elektromos vezetékek, eszközök javítása. (Kiváló az elektromos vezetőképessége.) Tartályok, csővezetékek forrasztása. Gépjárműalkatrészek felújítása. Vízi járművek tömítettségi hibáinak elhárítása. (Csónakoknál utólagos felületkezelés javasolt: festés, lakkozás, stb.) Kisebb hobbicélú és ipari eszközök, berendezések készítése. Általános "Spiáter" típusok javítása.

   

  Al-400

  Az AL-400 típusú anyag sokrétű felhasználást ígér. Rendkívül szívós, korrózióálló, fémmegmunkálásra kiválóan alkalmas. Közepesnek számító 400C°-os munkahőmérséklete lehetővé teszi, hogy a megforrasztott munkadarab üzemi hőmérséklete is viszonylag magas lehessen. A forrasztást követően a megszilárdult forrasztóanyag a bronzhoz vagy a sárgarézhez hasonlatosan forgácsolható, fúrható. Az alapfémnél jóval keményebb, így kiválóan alkalmas pótlásokra, menetjavításra, csapágyfészkek feltöltésére. Sokrétű felhasználhatósága otthoni vagy ipari használatra is alkalmassá teszi. Alumínium alkatrészek kopásainak, bemaródásainak feltöltésére, öntési, megmunkálási hibák kitöltésére, nagyobb szilárdságot igénylő javítások megoldására, nyomástűrő pótlások forrasztására. Jól használható autó klímacsövek lyukadásainak javítására, motorblokk repedéseinek kitöltésére, használati tárgyak javítására.

  • A megforrasztott munkadarab maximum 250C°-os hőmérsékletnek tehető ki.
  • A munkadarab magnézium tartalma nem haladhatja meg a 3-5%-ot!
  • Minden esetben ügyeljünk arra, hogy a melegítőeszköz megfelelő teljesítményű legyen!

  .

  Al-300F

  Az AL-300F típusú alumínium forrasztóanyag  a csomagoláson belül található FluxCool nevű folyatószerrel bővült ki.   (F-jelölés)

  A folyatószer használatával újabb lehetőségek nyílnak az AL-300 termék használatára.  A folyatószerrel előkezelt és ezután összeillesztett munkadaraboknál hevítés közben a forrasztóanyagot az illesztésnél adagolva befolyik (kapilláris hatás) a két munkadarab közé. Ezzel természetesen rengeteg új lehetőség nyílik meg és kifejezetten könnyűvé teszi a munkát.

  A FluxCool folyatószert és az AL-300 forraszanyagot használva, lehetőségünk nyílik más fémek alumíniummal való forrasztására is! Ezek közé tartozik a vas, a réz és ötvözetei illetve még az inox (rozsdamentes acél) is.

  Nehezen tisztítható bonyolult felületű alkatrészek javítására, erősen szennyezett fémfelületek forrasztására.

   

  • A folyatószer használatával "Spiáter" NEM forrasztható!
  • A munkadarab magnézium tartalma nem haladhatja meg a 3-5%-ot!
  • A már megforrasztott munkadarab maximum 100-130°C hőmérsékletnek tehető ki.
  • Minden esetben ügyeljünk a használt melegítő berendezés helyes megválasztására!

  .

  Al-Cool

  Ennek a forrasztóanyagnak kifejezetten a hűtők, klímák, és air coolerek, javításánál vehetjük hasznát. Ezüst tartalmának köszönhetően, kiválóan  ellenáll a környezeti viszonyoknak, és szilárdulás után tömör anyagszerkezetet biztosít. Némi kézügyességgel, nem kell szakembernek lennünk a használat elsajátításához. Leginkább a FluxCool folyatószerrel javasolt a használata. Rendkívül alacsony 270-290C° fokos munkahőmérséklete lehetővé teszi a legvékonyabb alumínium lemezek forrasztását is. Akár egy 4-5mm vastag és egy 0.3mm-es vékony alumínium lemez is összeforrasztható, az AL-Cool és a folyatószer használatával.

  A FluxCool folyatószert használva a forrasztóanyaggal, réz vagy akár inox is forraszthatóvá válik alumíniumhoz. Így a kombinált fémekből összeállított rendszerek sem jelentenek problémát.

  .

  INOfluX

  Ezzel a kivételes folyatószerrel és forrasztóón felhasználásával a következő fémek forraszthatók egymáshoz: alumínium, króm, nikkel, réz, sárgaréz, inox, acél, vas, öntött vas, bronz, horgany.

  Az INOfluX folyatószer egy innovatívan összeállított folyadék, mely már alacsony hőmérsékleten (185 °C) képes a forrasztható fémek oxidjaival elbánni. Oxidmentes (fém-tiszta)  felületet hoz létre és így a forrasztás akadálytalanul létrejöhet. Egyes anyagoknál, mint pl. az erősen oxidálódott vasnál vagy alumíniumnál magasabb hőmérséklet, 320-350°C szükséges a folyamat kialakulásához.

  Jól használható akkumulátorok forrfüleinek létrehozására, Ni-Cd, Ni-MH, Li-ion, Li-po, fémhibrid, akkumulátorok akkupakjainak készítésére, akkumulátoros szerszámgépek akku csomagjainak összeállítására. És minden nikkelezett elektromos éritkező forrasztására.

  Előnyök:
  -Minimális füst és gőz kibocsájtás.
  -Minimális anyagszükséglet, (több száz forrasztás / 30ml).
  -Maximális teljesítmény, könnyű használhatóság.
  -Forrasztásban NEM jártas felhasználók is kiváló eredményt érnek el a használatával.
  -Forrasztóónnal nehezen, vagy nem forrasztható fémek is forraszthatók ennek az anyagnak a segítségével.

   

  Ha felkeltettük érdeklődését,
  tekintse meg a fenti anyagok használatáról készült
  VIDEÓKAT

  .

  További kérdései esetén írjon az alábbi elérhetőségeken:

  szikra@szikrahegesztes.hu

   

 • стена плача онлайн
 • стена плача записка онлайн
 • Akciós termékek

  Árak és online vásárlás a webáruházban:

  www.szikraszerszam.hu

  Részletek


  Új frisslevegős pajzs az Optimumnál

  Extra nagy látómező, extra nagy védelem Az extra nagy kedvezmény pedig 2019. dec. 20-ig érvényes!

  Részletek


  Mágnestalpas fúrógépek akcióban!

  Részletek


  Stürmer fémipari gépek akciója!

  Részletek


  Több funkciós gépek akciója

  Részletek


  Ne szívja mellre!

  SmartMaster elszívó az okos mestereknek, akik tudják hogy nem kell mindent mellre szívni!

  Részletek


  Telwin Maxima akció!

  Részletek


  Csőcsiszoló akció

  Holzmann RSG 760 csőcsiszoló

  Részletek


  AluForr termékek kedvező áron

  Alumínium forrasztás anyagai kedvező áron.

  Részletek


  Bimetál fűrészszalagok akcióban

  Legnépszerűbb, univerzális szalagunk most tavaszi akcióban!

  Részletek


  Superweld letapadásgátlók

  Szilikonmentes letapadást gátló spray és folyadék

  Részletek


  Frisslevegős pajzsok akcióban

  Részletek


  Lejárt akciók

  Részletek


  Weldas Arc Knight akció

  Részletek


  AVI gépek akciója

  Részletek


  MIG/MAG gépek akciója

  Részletek


  MMA gépek akciója

  Részletek


  Iweld Panther automata hegesztőpajzs akcióban

  Részletek


  Iweld plazmavágó gépek

  Részletek


  Plazmavágó gépek akciója

  Részletek